Opkomst was prima, slechts ’n enkeling was niet aanwezig. De vogel dit jaar een mooie roze vogel, gemaakt door Anouk de Ruijter. Caspar heeft heb daarna weer netjes aan het kasje bevestigd.
De prijzen waren ook dit jaar weer verzorgd door onze penningmeester, voor elk wat wils, dus niet alleen alcoholische dranken en ’n setje pluimen. En allemaal verrassingsprijzen, eerst een loodje trekken en dan uitpakken. Dus je weet niet wat je van te voren krijgt en je mag ook niets “uitzoeken”.

De avond begint, zoals gewoonlijk met het opbouwen van de “baan”. De standaard en plank zoeken en monteren, de schietkast ophangen, het licht zoeken, ophangen en aansluiten, wat tafels en stoelen rangschikken. En na een half uurtje mag de “oude” koning de avond openen met het lossen van het eerste schot. Maar niet voordat hij eerst de koningsketting heeft opgehangen. Na het schot weer afdoen!

Het tweede schot van de avond was meteen raak, Leroy raakte een draadje vol en dus prijs. De overige prijsjes duurde iets langer voordat deze vielen. Het laatste draadje was door Daphne doorgeschoten, zij is dus onze nieuwe Koningin.

Proficiat Daphne

Het nieuwe jaar, 2016, is begonnen, in de competitie zijn we alweer over de helft heen.

Wat nog te vermelden valt over de eerste helft. Ons 1e draait goed mee aan de top in de klasse 1A. Ons 2e schiet in dezelfde klasse en draait ook mooi mee aan de onderzijde van deze klasse. Ons 3e staat ook bovenaan in de klasse 2B (als we de lijst omdraaien ;-). Gemiddeld zijn de persoonlijke prestaties iets minder dan vorig op een enkeling na. Onze nieuwe schutters doen het naar verhouding heel goed. Nathalie (12 jaar) heeft een gemiddelde van 181 en Diégo heeft een gemiddelde van 192. Best knappe prestaties voor het eerste jaar schieten.

De clubkampioenschappen van 2015 zijn 27 december j.l. geschoten. Slechts 3 afmeldingen, werk, ziek en familieaangelegenheden. De overige schutters waren er en hebben in 3 klassen het kampioenschap geschoten. Het kampioenschap gaat over 30 schoten. Voor een enkeling was dit toch zwaar, 30 schoten achter elkaar, volgend jaar meer oefenen op deze discipline. Zie hieronder de resultaten van het kampioenschap.

A-klasse B-klasse C-klasse
Jan Hellenbrand 352 Daphne Oberije 350 Willy Schmit 341
Leroy Hellenbrand 351 Bert Damm 344 Petra Hellenbrand-Haest 335
Harm Henselmans 351 Antoine Oberije 342 Lucia Nani 333
Caspar de Ruijter 351 Jan Slot 337 Nathalie Oberije 315
John Bakker 347     Jos Kisters 312

kampioenen 2015

Hierboven de gelukkige kampioenen van SV de Prins. Met name Jan (links op de foto) heeft zwaar moeten vechten voor deze titel. Het was een spannende finale die pas met het laatste schot werd beslecht.

Namens leden en bestuur van SV de Prins nog een gelukkig en gezond 2016 gewenst.