Momenteel bevinden we ons in het gesloten seizoen, even geen schieten tot eind augustus.

De afgelopen competitie is redelijk goed verlopen. Helaas hebben we aan het begin van het seizoen een team moeten terugtrekken door een chronisch gebrek aan schutters. De overgebleven teams hebben goed gepresteerd. Beiden zijn in de competitie in de middenmoot van hun poule geëindigd.

Zéér mooie persoonlijke resultaten waren er voor Nathalie Oberije en Jan van Malde. Nathalie behaalde de bronzen prestatie speld. Jan van Malde presteerde het om de gouden prestatie speld in de wacht te slepen. Nathalie en Jan proficiat, mooie prestaties.

Op 6 mei was daar nog het Brunssumskampioenschap. Ook dit jaar georganiseerd door de Prins in café de Kroeg. Een sportief treffen voor Brunssumse schietverenigingen aangesloten bij de NBVS. Een wedstrijd in de discipline pluimschieten voor zestallen. Hadden we afgelopen twee jaar dit evenement gewonnen, dit jaar heeft ons zestal de derde plaats behaald met een totaal van 1255 ringen net voor Juliana (1246) en S.V.T. (1242). Tweede plek ging naar ’t Wapen (1262) en dit jaar de eerste plek naar, en dus Brunssumskampioen Oud Römpe met in totaal 1267 geschoten ringen. Proficiat Oud Römpe en tot volgend jaar bij jullie.

Ondertussen is de wetgeving aangepast, de AVG wet is van kracht geworden. En ook de Prins, een clubje van slechts 16 leden, moet voldoen aan deze nieuwe wetgeving. Er is veel werk verzet wat geresulteerd heeft in een Privacy Policy en een nieuw geactualiseerd Huishoudelijk reglement.

De laatste actie van afgelopen maand was de inschrijving voor het nieuwe seizoen. Deze is reeds ingediend bij de NBVS. Voor het aankomende seizoen hebben we ons ingeschreven voor de pluimencompetitie met twee teams. Diverse schutters gaan naar het NK-pluim en worden wellicht uitgenodigd voor de landenwedstrijd.

Gesloten Seizoen2

K2016 01Zaterdag, 8 september 2016, hebben wij ons traditionele Konigsvogelschieten gehouden. Caspar had de vogel weer netjes vastgebonden aan de kast, zijn zoon Max had hem dit jaar ingekleurd. Het was een hele mooie vogel, zonden om op te schieten.

De prijzen waren dit jaar door Petra uitgezocht. Hiervoor was ze speciaal naar Oostenrijk afgereisd. De prijzen bestonden uit Oostenrijkse dranken en kristal werk van Swarovski. Zeer bijzonder.

Het was druk slechts twee leden waren er niet bij. De avond was redelijk kort, ten opzichte van vorige jaar, de vogel was al om 11 uur af. Dat is een mooie tijd, niet zoals vorig jaar, half 1.

De koning van 2016 is Willy Schmit, hij schoot de vogel mooi af en was zelf zeer verbaasd.

Het schietseizoen is weer begonnen, aanstaande zondag de eerste wedstrijd in de pluimencompetitie.

Het begint meteen met een “top-wedstrijd” in de klasse 1A. De Prins 2 ontvangt thuis het geduchte 1e team van …. jawel hoor de Prins. Net als vorig jaar zijn ons 1e en 2e ingedeeld in dezelfde klasse. Ons 3e is ingedeeld in klasse 2B, zij schieten hun eerste wedstrijd tegen het 2e van ’t Trefpunt. Ook ons 3e begint de competitie met een thuis wedstrijd. Dames en heren “Goed Schot”.

Zoals ik al zei het seizoen is begonnen, wat we al achter de rug hebben:

Het seizoen 2015-2016 zit er weer op. De persoonlijke resultaten vielen dit jaar wat tegen, op een enkeling na zijn we allen in gemiddelde gedaald.

Toch heeft het 1e nog tot op het laatst de kans gehad om kampioen te worden in de klasse 1A. Helaas SV ’t Wapen had slechts 1 puntje meer maar dat was voldoende. Het 2e ook uitgekomen in de klasse 1A, positioneerde zich als 3e van onderen in het eindklassement. Het 3e, het team waar het meest gewisseld wordt, nam beslag op de laatste plaats in de klasse 2B.

De enkeling die heel goed gepresteerd heeft in deze competitie was Jan van Malde, hij behaalde namelijk het zilveren prestatiespeldje. Netjes gedaan Jan!

Als afsluiting van dit seizoen, het Brunssumse Kampioenschap, een onderonsje tussen de schietverenigingen uit Brunssum, een toernooi voor zestallen. Een gezellig, intiem (slechts 5 teams) treffen waar wij als SV de Prins al sinds jaar en dag aan deelnemen. Voor ons een toernooi van Olympische waarde, “Meedoen is belangrijker dan winnen”. In de afgelopen jaren eindigde we dan ook veelal in de onderste regionen, met tientallen ringen achterstand op de kop.

Ook dit jaar waren we weer het team met het hoogste handicap. En ook dit jaar was het gros van deze handicap ringen al verspeeld in de eerste helft. En ook dit jaar was het weer bijzonder gezellig. Misschien was dat wel de oorzaak dat we in de tweede helft, in tegenstelling tot andere jaren, allemaal toch net iets beter schoten dan ons gemiddelde. Waardoor we de andere teams, de koplopers, konden bijhouden.