K2016 01Zaterdag, 8 september 2016, hebben wij ons traditionele Konigsvogelschieten gehouden. Caspar had de vogel weer netjes vastgebonden aan de kast, zijn zoon Max had hem dit jaar ingekleurd. Het was een hele mooie vogel, zonden om op te schieten.

De prijzen waren dit jaar door Petra uitgezocht. Hiervoor was ze speciaal naar Oostenrijk afgereisd. De prijzen bestonden uit Oostenrijkse dranken en kristal werk van Swarovski. Zeer bijzonder.

Het was druk slechts twee leden waren er niet bij. De avond was redelijk kort, ten opzichte van vorige jaar, de vogel was al om 11 uur af. Dat is een mooie tijd, niet zoals vorig jaar, half 1.

De koning van 2016 is Willy Schmit, hij schoot de vogel mooi af en was zelf zeer verbaasd.

Het schietseizoen is weer begonnen, aanstaande zondag de eerste wedstrijd in de pluimencompetitie.

Het begint meteen met een “top-wedstrijd” in de klasse 1A. De Prins 2 ontvangt thuis het geduchte 1e team van …. jawel hoor de Prins. Net als vorig jaar zijn ons 1e en 2e ingedeeld in dezelfde klasse. Ons 3e is ingedeeld in klasse 2B, zij schieten hun eerste wedstrijd tegen het 2e van ’t Trefpunt. Ook ons 3e begint de competitie met een thuis wedstrijd. Dames en heren “Goed Schot”.

Zoals ik al zei het seizoen is begonnen, wat we al achter de rug hebben:

Het seizoen 2015-2016 zit er weer op. De persoonlijke resultaten vielen dit jaar wat tegen, op een enkeling na zijn we allen in gemiddelde gedaald.

Toch heeft het 1e nog tot op het laatst de kans gehad om kampioen te worden in de klasse 1A. Helaas SV ’t Wapen had slechts 1 puntje meer maar dat was voldoende. Het 2e ook uitgekomen in de klasse 1A, positioneerde zich als 3e van onderen in het eindklassement. Het 3e, het team waar het meest gewisseld wordt, nam beslag op de laatste plaats in de klasse 2B.

De enkeling die heel goed gepresteerd heeft in deze competitie was Jan van Malde, hij behaalde namelijk het zilveren prestatiespeldje. Netjes gedaan Jan!

Als afsluiting van dit seizoen, het Brunssumse Kampioenschap, een onderonsje tussen de schietverenigingen uit Brunssum, een toernooi voor zestallen. Een gezellig, intiem (slechts 5 teams) treffen waar wij als SV de Prins al sinds jaar en dag aan deelnemen. Voor ons een toernooi van Olympische waarde, “Meedoen is belangrijker dan winnen”. In de afgelopen jaren eindigde we dan ook veelal in de onderste regionen, met tientallen ringen achterstand op de kop.

Ook dit jaar waren we weer het team met het hoogste handicap. En ook dit jaar was het gros van deze handicap ringen al verspeeld in de eerste helft. En ook dit jaar was het weer bijzonder gezellig. Misschien was dat wel de oorzaak dat we in de tweede helft, in tegenstelling tot andere jaren, allemaal toch net iets beter schoten dan ons gemiddelde. Waardoor we de andere teams, de koplopers, konden bijhouden.

Het seizoen is weer begonnen, de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie is reeds geschoten. De indeling is dit jaar wel heel apart voor onze club. Ons 1e en 2e team zitten beiden in de klasse 1A. De eerste wedstrijd was dan ook de Prins 1 tegen de Prins 2. Helaas voor de schutters in het 2e, het 1e heeft gewonnen en sleepte in hun uit wedstrijd 3 punten mee naar huis. Zo ook ons 3e team, ingedeeld in de klasse 2B, sleepte de maximale 3 punten in de wacht. En dat met een invalster die al jaren niet/nauwelijks geschoten had (Petra).

Wat vooraf ging aan deze competitiedag. Wegens de late schoolvakanties was het al september voordat het schieten weer langzaam op gang kwam, te beginnen met wat oefenavonden, die druk bezocht werden. Drie nieuwe leden wisten onze club te vinden, te weten: Jos Kisters oud lid van SV Brunssum, hij pakt het schieten na een rust pauze van 15 jaar weer op. Diégo Roex een enthousiaste jonge man en onze nieuwe benjamin Nathalie Oberije. Mooie aanwinsten voor onze club en de schietsport.

De bondswedstrijd tegen de Duitse IGBBS bond, in de volksmond ook wel “Remscheid” genoemd. De wedstrijd was dit jaar georganiseerd door onze eigen bond. Daphne en Antoine waren hiervoor uitgenodigd. Antoine was ingedeeld in team C, Daphne in het jeugd team. De resultaten van onze leden … Daphne had een prima resultaat neergezet maar liefst 212 ringen geschoten. Antoine daarentegen kwam met een schamele 203 uit de baan. Desalniettemin heeft de NBVS de wedstrijd gewonnen ondanks het handicap van -123 ringen.

Het Nederlands kampioenschap pluim. Het lijkt wel een traditie, ook dit jaar weer gehouden in de sporthal van Hulsberg. Prima locatie en altijd netjes verzorgd door de beheerder, die dit jaar het openingsschot mocht doen. Ons team was ingedeeld in de B klasse en is ruim buiten de prijzen gevallen. Van de persoonlijke resultaten is vermeldenswaardig, Jan v. Malde was toch komen opdagen, had nog niet geoefend en schoot met de buks van Bryan, weliswaar geen prijzen maar op alle onderdelen de 4e plek gescoord. Bryan zelf is wel in de prijzen gevallen, na kavelen in de C klasse heeft hij bij de discipline 9 schoten de bronzen plak bemachtigd. Proficiat Bryan.

Vogel2015Het koningsvogelschieten, de club was helaas niet voltallig. En ook dit jaar duurde het weer veel te lang voordat de vogel af was, pas tegen half 1. Een “produktie” foutje was de oorzaak dat de vogel maar niet wilde vallen. Alle draadjes waren doorgeschoten echter er zaten twee dotjes lijm die de vogel nog vasthield tegen het raster. Na een kijksessie van alle nog aanwezige schutters was het daarna ook gauw gepiept. Harm is de nieuwe koning. Een pluim voor Anouk de Ruijter die de vogel had opgefleurd met mooie kleuren.